Pitatasku krõbedate ja vürtsikate kana-jalapenopallidega

35-40 min.
Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

Maisikattega jalapeno-toorjuustu kanapall 300g

Pitataskud

Kirss-tomatid, sektoriteks lõigatud

Värske kurk, kuubikuteks lõigatud

Punane sibul, õhukeselt viilutatud

Rooma salat, jämedalt hakitud

 

Tzatziki kaste:

Värske kurk (ca 10 cm jupp)

200 g maitsestamata Skyr või kreeka jogurt

1-2 tl sidrunimahl

1 spl ekstra väärisoliivõli

1 küüslauguküüs

Peotäis münti

Peotäis tilli

Maitse järgi soola

Kaunistuseks rohelist sibulat või tilli

Valmistamine

Värske kurk haki peenelt või riivi suure riiviga. Münt, till ja küüslauk haki peenelt. Sega kõik kausis kokku, maitsesta soolaga. Serveerimisel lisa peale veidi õli ning ürte.

Küpseta või soojenda kanapallid vastavalt pakendil olevatele juhistele.

Paki pitataskud fooliumisse ning soojenda ahjus 180 kraadi juures, ca 6-8 minutit. Nii muutuvad need pehmemaks, kuid samas ei kuiva ära. Lõika tasku poolkuukujuliselt pooleks. Nii saad kaks taskut. Pane tasku põhja rooma salat, sellele tomat ja kurk. Seejärel veidi tzatziki kastet. Lisa krõbedad kanapallid, õhukeselt viilutatud punane sibul. Soovi korral lisa veel kastet ning kaunista hakitud ürtidega.