Maisikattega kanafileefriikad juustuga dipikastmetega

Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

Jalapeno toorjuustu dip

1-2 spl marineeritud jalapeno (+ vedelikku 1-2 spl)

200 g maitsestamata toorjuustu

Peotäis värsket koriandrit

1 küüslauguküüs

Näpuotsaga soola

 

Laimi-kodujuustu-jogurti dip

500 g kodujuustu

100 g Feta juustu

0,5 laimi mahl ja koor

1 spl marineeritud jalapeno

1 spl mett

Peotäis peterselli

1 spl ekstra-väärisoliivõli

 

Soe kreemine juustudip

100 g sulatatud juustu nt Merevaik

150 g tugevamaitselist Cheddar juustu

400 ml toidukoort

1-2 värsket tšillit või jalapenot

1-2 tk tšillihelbeid

 

Tahiini Sriracha dip

200 g tahiinit

1-2 spl sojakastet

1 spl seesamiõli

1-2 küüslauguküünt

Jupp ingverit

1-2 spl sriracha kastet

100-200 ml vett

 

 

Valmistamine

Jalapeno toorjuustu dip

Haki marineeritud jalapeno ning värske koriander hästi peeneks. Sega toorjuustuga. Lisa maitse järgi jalapeno marineerimisvedelikku. Riivi või purusta sisse küüslauku kuni 1 küüslauguküüne jagu. Oleneb, kui särtsakat soovid.

 

Laimi-kodujuustu-jogurti dip

Riivi laimi koor ning pressi mahl. Haki petersell veidi väiksemaks. Lisa kõik koostisosad köögikombaini või blenderisse ja peenesta ühtlaseks.

 

Soe kreemine juustudip

Pane riivitud Cheddar juust kastrulisse ning sulata pliidil keskmisel kuumusel. Kui Cheddar juust hakkab sulama, lisa toidukoor ning sulatatud juust. Kuumuta pidevalt segades, kuni saavutad ühtlase kastme. Lisa peenelt hakitud tšilli ning maitsesta tšillihelvestega.

 

Tahiini Sriracha dip

Koori ja tükelda ingver ning küüslauguküüned veidi väiksemaks. Lisa kõik koostisosad, v.a vesi blenderisse ning peenesta kõrgel kiirusel. Lisa järk-järgult vett, kuni saavutad sobiva konsistentsi.