Kanaburgerid ürtide, avokaado ja ananassiga

2
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

300 g FIT! Broileririnnafilee hakkliha
2 viilu Rakvere ameerikapärast toorsuitsupeekonit
2 burgerikuklit
1 küüslauguküüs
3 sl hakitud peterselli, basiilikut ja murulauku
2 viilu ananassi
2 viilu juustu (nt Gouda)
1 tomat
0,5 avokaadot
2 sl sidrunimahla
salatilehti
soola, cayenne’i pipart

Valmistamine

Maitsesta hakkliha 1 tl soola, näpuotsatäie cayenne’i pipra ja 2 sl hakitud ürtidega ning pressi või riivi hulka pool küüslauguküünt. Vormi märgade käte abil kaks kotletti, mis oleksid sama suured kui burgerikuklid. Kastme valmistamiseks surista saumikseri abil kokku avokaado viljaliha, järele jäänud pool küüslauguküünt ja ürdid, sidrunimahl ning 0,5 dl vett. Maitsesta kaste kergelt soolaga. Kooreta ananassiviiludelt eemalda keskmine tugevam südamik (kasuta selleks kas teravat nuga või õunasüdamiku eemaldajat). Kuumuta keskmise kuumustega grillil või pannil kanakotlette  mõlemalt poolt u 2 minutit, küpsenud pooltele tõsta juustuviilud ja lase neil samal ajal sulada kui kotlet lõplikult valmib. Pruunista kiirelt ka peekon, grilli kergelt ananassiviilud mõlemalt poolt ning soojenda burgerikuklid. Määri kuklitele kaste, tõsta peale ananassiviilud, kotletid, tomativiilud, peekon ja salatilehed. Kata pealmiste, samuti kastmega määritud kuklipooltega ja kinnita toekad burgerid grilltikuga.