Ahjubroiler küpsetatud kõrvitsa ja glögi-jõhvikakastmega

4-6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 Talleggi Klassikaline ahjubroiler
600 g puhastatud kõrvitsat
0,5 punast sibulat
1 sl hakitud rosmariini
soola, pipart, oliiviõli

Jõhvika-glögikaste:
1 dl külmutatud jõhvikaid
1 sl kuivatatud jõhvikaid
0,5 punast sibulat
2-3 sl suhkrut
1 dl (alkoholivaba)glögi
1 dl vett

Lisaks:
u 50 g fetajuustu
2 sl kuivatatud jõhvikaid
väike peotäis Kreeka pähkleid
rosmariinilehti

Valmistamine

Valmista ahjubroiler vastavalt pakendi juhistele.

Kastme valmistamiseks kalla nii külmutatud kui kuivatatud jõhvikad väiksemasse potti, lisa viilutatud sibul ja kõik ülejäänud koostisained. Lase keskmise kuumuse juures keema tõusta ja keeda segades u 5 minutit, kuni kaste on kahanenud ja muutunud paksemaks. Lõika kõrvits paari sentimeetri paksusteks viiludeks ja sibul neljaks sektoriks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja sega soola, pipra rosmariini ja õliga. Küpseta 180-kraadi juures u 25 minutit*, seejärel tõsta kuumus 220 kraadini ja kuumuta veel 10 minutit, kuni kõrvits on pehme ja jumekas.

Tõsta küpsetatud kõrvitsa- ja sibulaviilud vaagnale, nirista peale veidi kastet ja puista üle feta, pähklite, kuivatatud jõhvikate ja rosmariiniga. Serveeri koos ahjubroileriga. Järele jäänud kaste sobib samuti toidule lisandiks.

*)- pane kõrvits näiteks ahju, kui broileri küpsetamise lõpuni on jäänud u 30 minutit ja tõsta kuumust, kui oled broileri ahjust välja võtnud. Kastme võid aga valmistada juba varem – see ei pea soe olema.