Kiire kanahakkliha-pastaroog brokkoliga

1
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

150 g Fitness! Broileririnnafilee hakkliha
100 g täisterapastat (nt penne)
100 g brokkoliõisikuid
0,5 väiksemat sibulat (u 20 g)
1 küüslauguküüs
20 g mozzarellat
1 tl oliiviõli
peotäis basiilikulehti
sorts sidrunimahla
soola, pipart

Valmistamine

Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees al dente küpsusastmeni  (u 7 minutit). Kui keemisaja lõpuni on jäänud 2-3 minutit, lisa ka brokkoliõisikud. Keeda lõpuni, kurna sõelal (jäta pisut keeduvedelikku alles) ja loputa kiirelt külma vee all – nii saad sõmera pasta ja erksavärvilised brokoliõisikud ühekorraga. Kuumuta keskmise kuumusega pannil õlis hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta u 3-4 minutit. Lisa hakkliha ja kuumuta segades u 2-3 minutit, kuni liha on küpse moega. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega juurde pasta ja brokkoli ning riivi peale mozzarella. Kui segu tundub kuiv, lisa veidi pastakeeduvett. Võid katta panni kaanega ja paar minutit veel kuumutada, kuni juust on sulanud või küpsetada toidu lõpuni ahjus. Viimasel juhul kasuta kas eraldi ahjuvormi või kohe alguses kuumakindlat panni ning küpseta pastasegu 200-kraadi juures ahju ülemises osas u 5 minutit, kuni juust on küpsenud ja roog kergelt krõbe. Serveeri koos värske salati ja basiilikulehtedega.