Pastavorm suitsukanaga

4-6
Retsept: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk/ u 250 g Talleggi suitsukana kintsuliha
400 g pastat
200 g mozzarellat
50 g parmesani
200 g kirsstomateid
soola-pipart

Kaste:
1 purk/400 g (võimalusel peenelt ) purustatud tomateid
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl hakitud basiilikulehti
1 tl kuivatatud punet
1 tl suitsupaprika pulbrit
veidi võid

Lisaks riivitud parmesani, basiilikulehti

Valmistamine

Aja suuremas potis vesi keema ja maitsesta julgelt soolaga. Lisa pasta ja keeda vastavalt pakendi juhistele poolpehmeks.

Kastme valmistamiseks riivi sibul ja küüslauk ning kuumuta pannil või sees paari minuti jooksul pehmeks. Lisa tomatid ja maitseained ja lase podiseda u 10 minutit või kuni pasta keeb. Võta enne kurnamist pastapotist kulbitäis vett eraldi nõusse. Kurna pasta ja tõsta või või oliiviõliga määritud ahjuvormi. Tükelda kana ja pooled tomatitest ning lisa vormi. Sega kaste kulbitäie pastaveega ja kalla samuti vormi. Sega läbi, lisa tükeldatud või riivitud mozzarella ja riivitud parmesan ning järele jäänud tomatid ja küpseta ahjus 200-kraadi juures u 25 minutit, kuni juust on sulanud ja kergelt jumekas.

Lisa soovi korral veel riivitud parmesani ja mõned värsked basiilikulehed ning serveeri.