Retseptid

Jogurtimarinaadis fileešašlõkk herne-ürdidipi ja suvise salatiga

Koostisosad

Sul läheb vaja
1 kg Fileešašlõkk jogurtimarinaadis
Salat:
1 väiksem suvikõrvits
0,5 punast sibulat*
1 avokaado
1 frillis või muu tugevama struktuuriga salatipea
2 sl veiniäädikat
3 sl oliiviõli
3 sl hakitud basiilikulehti
soola, pipart
Hernedipp:
150 g külmutatud või värskeid puhastatud herneid
1 küüslauguküüs
3 sl riivitud parmesani
0,5 sidruni mahl
ja
1 tl riivitud sidrunikoort (lma valge säsiosata)
Suur peotäis basiilikulehti
Suur peotäis petersellilehti
2-3 sl oliiviõli
soola, pipart

Valmistamine

Hernedipi valmistamiseks haki kergelt ürdid ja töötle kõik koostisosad blenderi või saumikseri abil ühtlaseks, kuid siiski veidi tükiliseks kastmeks. Lisa veidi vett, kui soovid vedelamat konsistentsi ning maitsesta soola-pipraga.

Salati valmistamiseks vala kausi põhja äädikas, õli ja hakitud basiilikulehed ning maitsesta kergelt soola-pipraga. Klopi segu vispli abil kiirelt läbi ( võid segu valada ka alustuseks hoopis väiksemasse purki, selle kaanega kinni keerata ja loksutada, kuni kaste pakseneb). Lisa hakitud sibul, pikkupidi sektoriteks lõigatud ja seejärel õhukeselt viilutatud suvikõrvits, poolitatud kirsstomatid, tükeldatud avokaado viljaliha ja suupärasteks tükkideks rebitud salatilehed. Sega läbi.

Grilli kanašašlõkk vastavalt pakendi juhistele ning serveeri koos dipi ning salatiga. Kõrvale paku soovi korral ka saia või sepikut – hernedipp sobib sellele samuti suurepäraselt katteks.

*- ülejäänud sibulapooliku võid õhukeselt viilutada, maitsestada kergelt soola, suhkru ja veiniäädikaga ning u 10 minutit maitsestuda lasta. Niimoodi kiirelt marineerituna sobib see hästi grillikõrvaseks aga ka  kasvõi järgmisel päeval singi- või pasteedileivale.

Järelejäänud šašlõkki, dippi ja salatit kasuta Teise päeva tortiljas!

Retsept ja foto: Britt Paju