Ahjubroiler ploomitäidisega
Ploomitäidisega ahjubroiler jääb küpsemisel eriti mahlane. Kergelt vürtsisest täidisest saad broileri juurde valmistada mõnusa kastme või süüa seda lihtsalt lisandina. Mõnusalt aromaatne ja maitseküllane ahjubroiler soojendab külmadel talveõhtutel kõiki meeli.
EAN | |
---|---|
~1,8 kg | 640166 |
Koostisosad
broiler 74%, vesi, ploomitäidis 7%, mesi, sojakaste (sh nisu), suhkur, sool, dekstroos, taimsed kiud, tomatipulber, äädikas, vürtsid ja maitsetaimed (sh küüslauk, tšilli, ingver, sinep), ploomipüree, tärklis, lõhna- ja maitseained, paksendaja E415, säilitusaine E202. Täidise koostisosad: ploomid 70%, ploomipüree, suhkur, sool, dekstroos, maitsetaimed ja vürtsid (sh küüslauk, tšilli, must pipar), taimsed kiud, lõhna- ja maitseained (sh pärmiekstrakt), päevalilleõli, antioksüdant E300, säilitusaine E202.
Toode võib sisaldada vähesel määral piima ja sellerit.
Valmistamine
Võta broiler ca 1 tund enne küpsetamist toatemperatuurile.
Ahjus: eemalda ilukott ning lõika küpsetuskotil 1 nurk maha, et küpsemise ajal tekkiv aur saaks kotist välja. Aseta broiler ahjupannile ning seejärel eelsoojendatud 180 °C ahju pöördõhu-programmil.
1,6 kg broileri puhul kulub küpsetamiseks ~1,5 tundi. Suurema kaaluga broileri puhul lisage iga 0,1 kg kohta 5 minutit küpsetusaega. 10-15 minutit enne küpsetusaja lõppemist avage küpsetuskile, et saavutada kuldpruun broileri pealispind. Küpsetusaja lõppedes kasta ahjubroilerit küpsetuskarpi kogunenud leemega – nii jääb broiler mahlasem. NIPP! Vahetult enne broileri küpsetamist võib toimida ka järgmiselt: aseta broiler ahju kinnises küpsetuskotis, jättes küpsetuskotil nurk ära lõikamata. Ca 15-20 minuti möödudes, kui kilekott on tekkinud auru tõttu paisunud, torgata koti sisse auk või lõigata kotil 1 nurk ära. Ettevaatust kotist väljuva kuuma auruga! Sedasi tehes ei kleepu küpsetuskile küpsetamise ajal broileri külge ja on peale küpsetamist lihtsam eemaldada. Ärge laske küpsetamisel ahjutemperatuuril tõusta üle 200 °C.
Kuumaõhufritüüris: eemalda broiler küpsetuskotist ja küpsetuskarbist ning aseta broiler fritüüri, seljapool ülespoole. Küpseta 180 °C juures 40 minutit ning keera broiler ümber ja küpseta veel 40 minutit.
Enne serveerimist lase broileril 10-15 minutit seista.
NB! Enne tarvitamist kuumtöödelda vähemalt sisetemperatuurini +75 °C.
Säilitamine
0…+4 °C
Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta: | |
---|---|
Energiasisaldus | 460 kJ / 109 kcal |
Rasvu | 3.6 g |
Sh küllastunud rasvhappeid | 2 g |
Süsivesikuid | 1.2 g |
Sh suhkruid | 0.9 g |
Valke | 18 g |
Soola | 0.86 g |