Sidruni-ürdi broileririnnafileed kurkumihummuse ja grillitud lillkapsaga

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Fitness! Broileririnnafileed sidruni ja ürtidega
1 lillkapsas
u 250 g konserveeritud kikerherneid (ilma vedelikuta kaal)
1 küüslauguküüs
1-2 sl tahiinit
0,5 sidruni mahl
0,5 sidrunit
0,75 dl esimese külmpressi oliiviõli
1 tl jahvatatud kurkumit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
peotäis granaatõunaseemneid
veidi hakitud peterselli
soola,pipart

Valmistamine

Hummuse valmistamiseks loputa ja kurna kikerherned, lisa kergelt hakitud küüslauk, sidrunimahl, jahvatatud koriandriseemned ja vürtsköömned ning kurkum, tahiini ja oliiviõli (jäta 1 sl varuks) ja surista saumikseri abil ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi vett. Maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele. Viiluta lillkapsas ja määri kergelt 1 sl õliga. Tõsta ettevalmistatud grillile fileed ja grilli vastavalt pakendi juhisele. Lisa grillile ka lillkapsaviilud ja grilli mõlemalt poolt u 5-6 minutit või kuni kapsas on noaga läbistatav, kuid siiski kergelt krõmps. Tõsta grillile ka järele jäänud sidrunipoolik ja grilli seda u 5 minuti jooksul. Tõsta vaagnale hummus ja aseta sellele grillitud lillkapsaviilud, mida maitsesta kergelt soola-pipraga ja viilutatud fileed. Puista üle granaatõunaseemnete ja petersellilehtedega ja pigista peale veidi mahla grillitud sidrunist.