Sinihallitusjuustu ja vürtsikas dipikaste

30 min.
Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

Sinihallitusjuustu dipikaste:

50 g sinihallitusjuust

50 g majoneesi

50 g hapukoor

Veidi hakitud murulauku või rohelist sibulat

Soola ja sidrunimahla maitse järgi

 

Vürtsikas dipikaste:

200 ml sojakastet

1-2 apelsini (mahl ja riivitud koor)

4 spl vedelat mett

0,5 tl seesamiõli

1-3 spl Gochujang pastat (oleneb, kui teravat soovid)

1-2 spl maapähklikreem

2 spl riivitud värsket ingverit

4-8 küüslauguküünt, hakitud või pressitud

4 spl röstitud seesamiseemneid

Veidi oliivõli

 

Valmistamine

Küpsetamine:

Ahjus: pöördõhu-programmil 180 °C juures ca 15 minutit. Kuumaõhufritüüris: 180 °C juures ca 15 minutit. Krõbedama tulemuse saamiseks võid vahepeal tiibu pöörata

Sinihallitusjuustu dipikaste:

Sega kokku majonees, hapukoor ja peeneks pudistatud sinihallitusjuust. Lisa sisse peenelt hakitud ürdid. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga.

Vürtsikas dipikaste:

Riivi apelsinikoor, pressi välja mahl. Riivi ingver, haki küüslauk. Pane väiksesse kastrulisse veidi õli. Kuumuta ingver ja küüslauk kergelt õlis. Lisa apelsinimahl ja -koor, sojakaste, tšillipasta ja mesi. Viimasena lisa maapähklikreem. Kuumuta kuni kaste veidi pakseneb. Siidisema kastme jaoks, kurna see läbi sõela. Serveerimisel kaunista röstitud seesamiseemnetega.