Sul läheb vaja | |
---|---|
1 | Eestimaine broileririnnafilee |
200 g | Hiina kapsast |
200 g | punast kapsast |
1 | porgand |
1 | rohelise sibula vars |
1 tl | õli |
Kaste: | |
1 | roheline tšilli |
1 | küüslauguküüs |
1 sl | rafineerimata roosuhkrut |
1 sl | riisiäädikat või valget veiniäädikat |
1 sl | Taipärast kalakastet |
1 sl | mahedamaitselist õli (nt viinamarjaseemneõli) |
Lisaks: | |
peotäis | koriandri- ja mündilehti |
peotäis | maapähkleid |
Kuivata kanafilee ja kuumuta pannil 1 tl õli. Lisa kanafilee, siledam pool all, kata pann kaanega ja kuumuta kana keskmisel kuumusel 4-5 minutit. Keera teine pool ja kuumuta samamoodi veel 4 minutit. Lõpuks tõsta pann tulelt ja lase kaane all 4 minutit puhata, seejärel eemalda filee ja lase jahtuda.
Sega kokku kaste. Selleks eemalda tšillilt seemned ja haki see ning sega hakitud küüslaugu ja ülejäänud kastme koostisosadega. Sega korralikult, kuni suhkur on sulanud.
Riivi porgand ja haki kapsad ning roheline sibul. Tõmba jahtunud filee kahe kahvli abil õhemateks ribadeks ja maitsesta kergelt supilusikatäie kastmega. Lisa kana köögiviljadele, vala peale kaste ja sega. Rösti kuival pannil maapähklid, haki kergelt ja tõsta salatile. Rebi sekka koriandri- ja mündilehed ning serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju