Piknikuvõileivad suitsukana ja pestoga

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

8 viilu täisterasaia
150g Suitsukanakuubikud
3 sl majoneesi
1 avokaado
2 väikest kurki
salatilehti
Pesto:
3 dl basiilikulehti
0,5 küüslauguküünt
1 sl mandlilaaste
0,75 dl oliiviõli
sorts sidrunimahla
2 sl riivitud parmesani
musta pipart

Valmistamine

Pesto valmistamiseks vala pool õlist ja ülejäänud koostisained kannmikserisse või kasuta saumikserit ja töötle ühtlaseks. Lisa järk-järgult ka ülejäänud õli ja maitsesta vajadusel veel täiendavalt.

Sega suitsukanakuubikud majoneesi ja 2 sl pestoga. Määri saiaviilud kergelt ülejäänud pestoga, laota alumisele saiale salatileht, sellele suitsukanasegu ja peale viilutatud kurgid. Kata teise saiaviiluga. Soovi korral poolita saiad ning mässi mugavamaks söömiseks salvrätikusse või võileivapaberisse.