Mehhikopärane supp kanahakkliha ja mustade ubadega

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

400 g musti konservube
400 g purustatud konservtomateid
300 g Fitness! Broileririnnafilee hakkliha
1 paprika
1 sibul
3 küüslauguküünt
5 dl kanapuljongit
0,5-1 tl chipotle või harilikku tšillipulbrit
0,5 tl vürtsköömneid
0,5 tl koriandriseemneid
0,5 tl kuivatatud punet
2 tl õli
soola, musta pipart
Lisaks:
0,5 avokaadot
1 laim
peotäis koriandrilehti

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk peeneks ning tükelda paprika. Purusta vürtsköömned ja koriandriseemned uhmris. Kuumuta potipõhjas 1 tl õli sees sibulat, küüslauku ja paprikat keskmisest pisut väiksema kuumuse juures nii 5 minuti jooksul, kuni köögiviljad on pehmenenud. Lisa purustatud vürtsköömned ja koriandriseemned ning tšilli ja pune ning kuumuta segades läbi. Lisa purustatud tomatid, oad koos konservvedelikuga ja kanapuljong ning keeda vaiksel podinal u 20 minutit.

Samal ajal pruunista pannil ülejäänud õlis hakkliha paari minuti jooksul kergelt läbi – kasuta selleks tugevamat kuumust ja sega kogu kuumutamise jooksul. Maitsesta hakkliha kergelt soola ja pipraga.

Lisa hakkliha supile ja keeda veel paar minutit. Maitsesta vajadusel soola, pipra ja laimimahlaga. Serveerimiseks suru avokaado kergelt kahvliga puruks, maitsesta soola, pipra ja väikese sortsu laimimahlaga ning jaga supiportsjonitele. Tõsta peale koriandrilehti.