Kodune karrisupp kanaga

2
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

2 väiksemat Eestimaine broileririnnafilee
200 ml kookospiima
5 dl kanapuljongit
100 g peenikesi riisinuudleid
2 šalottsibulat (või paari rohelise sibulavarre hakitud heledat osa)
1 küüslauguküüs
2 cm jupp ingverit
1 sidrunheinavars (soovi korral)
1 sl Tai punast karripastat
1 tl kalakastet (soovi korral)
1 sl sojakastet
1 suvikõrvits
1 porgand
Serveerimiseks soovi korral:
värskeid porgandi-
või suvikõrvitsaribasid
laimi
tšillit
võrseid
koriandrilehti
ja/või hakitud rohelist sibulat
Kuumutamiseks:
veidi kookosõli
või meelepärast mahedamaitselist õli

Valmistamine

Selle kiire supi võid valmistada täpselt nii mugavalt kui ise soovid. Sidrunhein ja kalakaste teevad supi aromaatsemaks, kuid pole hädavajalikud. Samas sisaldab valmis karripasta üldjuhul küll ingverit või tema sugulast galangalijuurt ja küüslauku, kuid jahedamal ajal ei tee lisasärts kindlasti paha. Nuudlite asemel võid kasutada ka ainult köögivilju ning need võid soovi korral valmis kuuma supi sisse asetada ka alles serveerimisel.

Haki porgand ja suvikõrvits peenteks pikkadeks ribadeks. Võid kasutada selleks ka köögiviljalõikurit või julienne’i lõikurit. Haki sidrunheinavarre alumine pehmem osa, sibulad ja küüslauk peeneks, riivi ingver. Kuumuta need potipõhjas või sügaval pannil õli sees u 5 minuti jooksul pehmeks, lisa karripasta ja kuumuta segades veel veidi. Lisa puljong ja lase keema tõusta, seejärel lisa kookospiim ning lase segul tõusta keemispiirini. Viska potti tükeldatud kana ja soovi korral ka köögiviljad, alanda kuumus, kata pott kaanega ja kuumuta väga vaiksel tulel u 5 minutit. Võta pott tulelt, maitsesta supp kalakastme, sojakastme ja vajadusel vähese soolaga. Vala nuudlitele kuum vesi ja lase seista, kuni need pehmenevad. Kurna ja jaga kaussidesse. Tõsta nuudlitele supp ja meelepärased lisandid ning serveeri kohe.