Kanavokk seente ja suvikõrvitsaga

2-4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 Eestimaine broileririnnafilee 2×200 g
200 g metsaseeni
1 väiksem suvikõrvits
2 paprikat
5 lehtkapsalehte
2 küüslauguküünt
1 rohelise sibula vars
1 sl riivitud ingverit
1 punane tšilli
3 sl sojakastet
1 sl päevalille- või rapsiõli*
1 tl seesamiõli
1 tl seesamiseemneid

Valmistamine

Lõika sibul, paprika, suvikõrvits ja kana suupärasteks tükkideks ning haki sibul, küüslauk ning tšilli peeneks. Rebi lehtkapsas tükkideks ja ära suuremaid rootsusid kasuta. Pruunista pannil õli sees kiirelt, 1-2 minuti jooksul kanatükid ja eemalda pannilt.  Lisa vajadusel veel veidi õli ja edasi juba ingver, küüslauk, tšilli, sibula alumine  heledam osa, seened  ja paprika ning suvikõrvits. Sega tugeval kuumusel suunaga alt üles ca 4-5 minuti jooksul, lisa lehtkapsas ja kana ning lõpuks sojakaste ja seesamiõli. Voki läbi, puista peale seesamiseemned ja rohelise sibula hakitud pealmine osa, maitsesta vajadusel täiendavalt soola-pipraga ning serveeri.

*) – kasuta vokkimiseks pigem kõrgema kuumustaluvusega õli nagu päevalille, rapsi-, viinamarjaseemne või maapähkliõli. Seesamiõli kasuta pigem toidu maitsestamiseks.