Ahjuroog kanakoibade, kartulite ja lillkapsaga

Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

2 Eestimaine broilerikoib
1 punane sibul
4 küüslauguküünt
8 kartulit
u 400 g lillkapsaõisikuid
1 punane paprika
4 sl + 1 tl harissat (võid asendada ka adžikaga)
1 tl kuivatatud tüümiani
2 sl oliiviõli
Lisaks:
1 dl Kreeka jogurtit
1 sl sidrunimahla
suur peotäis peterselli
granaatõunaseemneid

Valmistamine

Kuivata kanakoivad majapidamispaberiga ja tee koibade väliskülgedele noaga paar-kolm sisselõiget. Lõika pestud ja vajadusel kooritud kartulid sektoriteks ja sektoriteks lõika ka sibul. Pressi koorega küüslauguküüned noakülje abil kergelt lapikuks. Tõsta kõik nimetatud köögiviljad koos kanakoibadega suurele ahjuplaadile. Sega kokku harissa, tüümian, õli ja lisa 1 sl meresoola. Sega kogu ahjuplaadi sisu ja eriti kanakoivad saadud seguga hoolikalt kokku ning tõsta 200 kraadi juures ahju 30 minutiks küpsema. Vahepeal puhasta paprika ja lõika ampsusuurusteks tükkideks. Lase potis vesi keema, maitsesta soolaga ja keeda lillkapsaõisikuid 5 minutit. Kurna. Kui kana ja kartulid on ahjus olnud u 30 minutit, lisa lillkapsas ja paprika ning sega hoolega läbi. Küpseta veel 15-20 minutit 225 kraadi juures, kuni ahjuplaadisisu on kena ja jumekas. Pressi kahe küpsenud küüslaugu sisu kahvli abil puruks ja lisa jogurt, sidrunimahl ning 1 tl harissat ja maitsesta soolaga. Haki petersell ja puista see kana-köögiviljasegule ning puista peale ka peotäis granaatõunaseemneid. Serveeri koos jogurtikastmega.