Marjases marinaadis ahjubroiler küpsetuskotis

Marjases marinaadis ahjubroiler on maitsev ja lihtne valmistada – eemalda ilukott ja pane küpsetuskotis broiler eelsoojendatud ahju küpsema! Broileriliha jääb küpsetuskotis imeliselt mahlane ja maitsev ning marinaad imendub hästi. Maitsev marinaad sisaldab ehedaid marju ning annab kanale rikkaliku magushapuka maitse.
Ahjubroiler on nutikas ja mõistlik valik perele õhtusööki valmistades.

EAN
~1,8 kg 640174

Koostisosad

broiler 75%, vesi, mustikamoos 6% (sh mustikad 23%), sool, suhkur, dekstroos, taimsed kiud, modifitseeritud tärklis, äädikas, toiduvärvid: E150d, punapeedi kontsentraadi ekstrakt; lõhna- ja maitseained, küüslauk, must pipar, tšilli, paksendaja E415, veiniäädikas, viinamarjavirre, happesuse regulaator E330, säilitusaine E202.

Toode võib vähesel määral sisaldada nisu, soja, piima, sellerit ja sinepit.

Valmistamine

Enne küpsetamist hoidke broilerit ca 1 tund toatemperatuuril. Toodet tuleb enne tarvitamist kuumtöödelda vähemalt sisetemperatuurini +75 °C.
Ahjus: eemalda ilukott ning lõika küpsetuskotil 1 nurk maha, et küpsemise ajal tekkiv aur saaks kotist välja. Aseta broiler ahjupannile ning seejärel eelsoojendatud 180 °C ahju pöördõhu-programmil.
1,6 kg broileri puhul kulub küpsetamiseks ~1,5 tundi. Suurema kaaluga broileri puhul lisage iga 0,1 kg kohta 5 minutit küpsetusaega. 5-10 minutit enne küpsetusaja lõppemist avage küpsetuskile, et saavutada kuldpruun broileri pealispind. Küpsetusaja lõppedes kasta ahjubroilerit küpsetuskarpi kogunenud leemega – nii jääb broiler mahlasem. NIPP! Vahetult enne broileri küpsetamist võib toimida ka järgmiselt: aseta broiler ahju kinnises küpsetuskotis, jättes küpsetuskotil nurk ära lõikamata. Ca 15-20 minuti möödudes, kui kilekott on tekkinud auru tõttu paisunud, torgata koti sisse auk või lõigata kotil 1 nurk ära. Ettevaatust kotist väljuva kuuma auruga! Sedasi tehes ei kleepu küpsetuskile küpsetamise ajal broileri külge ja on peale küpsetamist lihtsam eemaldada. Ärge laske küpsetamisel ahjutemperatuuril tõusta üle 200 °C. Enne serveerimist lase broileril 10-15 minutit seista.

Säilitamine

0..+4 °C

Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta:
Energiasisaldus 492 kJ / 117 kcal
Rasvu 4,1 g
Sh küllastunud rasvhappeid 4,1 g
Süsivesikuid 1,2 g
Sh suhkruid 1,2 g
Valke 19 g
Soola 1,2 g