Ahjubroiler vürtside ja õunatäidisega
Kergelt vürtsine, hapude õuntega täidetud jõulune ahjubroiler on iga pühadelaua uhkuseks. Mõnusat soojust lisavad nii tšilli kui vürtsid. Hapukas vürtsine täidis on mõnusaks lisandiks kanalihale. Talleggi ahjubroilerid on imelihtne valmistada – eemalda ilukott ja pane küpsetuskotis broiler eelsoojendatud ahju küpsema! Broileriliha jääb küpsetuskotis imeliselt mahlane ja maitsev ning marinaad imendub hästi. Ahjubroiler on nutikas ja mõistlik valik kogu perele.
EAN | |
---|---|
~1,8kg | 640263 |
Koostisosad
broiler 78%, vesi, õunatäidis 5,4% [vesi, kuivatatud õun 1,4%, punase veini ekstrakt, pruun suhkur, lõhna – ja maitseained (sh pärmiekstrakt, äädikaekstrakt), vürtsid ja maitsetaimed, taimne valk], puuviljad (õun, apelsin), punase veini ekstrakt, pruun suhkur, lõhna – ja maitseained (sh pärmiekstrakt, äädikaekstrakt), vürtsid ja maitsetaimed (sh tšilli, kaneel), taimne valk, sool, dekstroos, taimsed kiud.
Toode võib vähesel määral sisaldada nisu, soja, piima, sellerit ja sinepit.
Valmistamine
Enne küpsetamist hoidke broilerit ca 1 tund toatemperatuuril. Toodet tuleb enne tarvitamist kuumtöödelda vähemalt sisetemperatuurini +75 °C.
Ahjus: eemalda ilukott ning lõika küpsetuskotil 1 nurk maha, et küpsemise ajal tekkiv aur saaks kotist välja. Aseta broiler ahjupannile ning seejärel eelsoojendatud 180 °C ahju pöördõhu-programmil.
1,6 kg broileri puhul kulub küpsetamiseks ~1,5 tundi. Suurema kaaluga broileri puhul lisage iga 0,1 kg kohta 5 minutit küpsetusaega. 10-15 minutit enne küpsetusaja lõppemist avage küpsetuskile, et saavutada kuldpruun broileri pealispind. Küpsetusaja lõppedes kasta ahjubroilerit küpsetuskarpi kogunenud leemega – nii jääb broiler mahlasem. NIPP! Vahetult enne broileri küpsetamist võib toimida ka järgmiselt: aseta broiler ahju kinnises küpsetuskotis, jättes küpsetuskotil nurk ära lõikamata. Ca 15-20 minuti möödudes, kui kilekott on tekkinud auru tõttu paisunud, torgata koti sisse auk või lõigata kotil 1 nurk ära. Ettevaatust kotist väljuva kuuma auruga! Sedasi tehes ei kleepu küpsetuskile küpsetamise ajal broileri külge ja on peale küpsetamist lihtsam eemaldada. Ärge laske küpsetamisel ahjutemperatuuril tõusta üle 200 °C. Enne serveerimist lase broileril 10-15 minutit seista.
Kuumaõhufritüüris: eemalda broiler küpsetuskotist ja küpsetuskarbist ning aseta broiler fritüüri, seljapool ülespoole. Küpseta 180 °C juures 40 minutit ning keera broiler ümber ja küpseta veel 40 minutit.
Enne serveerimist lase broileril 10-15 minutit seista.
Säilitamine
0…+4 °C
Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta: | |
---|---|
Energiasisaldus | 460 kJ / 109 kcal |
Rasvu | 3,6 g |
Sh küllastunud rasvhappeid | 3,6 g |
Süsivesikuid | 1,2 g |
Sh suhkruid | 1,2 g |
Valke | 18 g |
Soola | 0,76 g |