Pitatasku krõbedate ja vürtsikate kana-jalapenopallidega
Koostisosad
Maisikattega jalapeno-toorjuustu kanapall 300g
Pitataskud
Kirss-tomatid, sektoriteks lõigatud
Värske kurk, kuubikuteks lõigatud
Punane sibul, õhukeselt viilutatud
Rooma salat, jämedalt hakitud
Tzatziki kaste:
Värske kurk (ca 10 cm jupp)
200 g maitsestamata Skyr või kreeka jogurt
1-2 tl sidrunimahl
1 spl ekstra väärisoliivõli
1 küüslauguküüs
Peotäis münti
Peotäis tilli
Maitse järgi soola
Kaunistuseks rohelist sibulat või tilli
Valmistamine
Värske kurk haki peenelt või riivi suure riiviga. Münt, till ja küüslauk haki peenelt. Sega kõik kausis kokku, maitsesta soolaga. Serveerimisel lisa peale veidi õli ning ürte.
Küpseta või soojenda kanapallid vastavalt pakendil olevatele juhistele.
Paki pitataskud fooliumisse ning soojenda ahjus 180 kraadi juures, ca 6-8 minutit. Nii muutuvad need pehmemaks, kuid samas ei kuiva ära. Lõika tasku poolkuukujuliselt pooleks. Nii saad kaks taskut. Pane tasku põhja rooma salat, sellele tomat ja kurk. Seejärel veidi tzatziki kastet. Lisa krõbedad kanapallid, õhukeselt viilutatud punane sibul. Soovi korral lisa veel kastet ning kaunista hakitud ürtidega.