Kana-nuudlisalat vürtsika maapähklikastmega

4-6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

300 g Fitness! Broileririnnafilee hakkliha
1 küüslauguküüs
1 tl riivitud ingverit
150 g punast kapsast
150 g värsket peakapsast
150 g porgandeid
100 g riisinuudleidd
1 dl mungoa idusid
2 rohelise sibula vart
Peotäis maapähkleid
Kaste:
3 sl maapähklivõid
1 laimi mahl
1 sl sojakastet
1 sl srirachat
1 tl mett

Valmistamine

Kuumuta pannil vähese õliga läbi hakkliha, hakitud küüslauguküüs ja ingver ning maitsesta segu kergelt soolaga. Lõika kapsad võimalikult õhukesteks ribadeks ja riivi porgand või lõika julienne’i või spiraallõikuri abil ribadeks. Vala nuudlid potti ning neile omakorda keev vesi ja lase 4-5 minutit pehmeneda, kurna ja loputa külma veega. Tõsta nii kana, nuudlid kui köögiviljad suuremasse kaussi, lisa idud, koriandrilehed ja hakitud roheline sibul. Sega väiksemas nõus kastmeks kokku maapähklivõi, sojakaste, mesi, laimimahl ja sriracha ning lisa segades niipalju vett, et saad suhteliselt vedela kastme, mis salatikomponente vaid kerge kihina katma jääb. Sega läbi ja lisa ka kergelt kuival pannil röstitud ja hakitud maapähklid.

  • Sriracha on Tais ja Vietnamis levinud vürtsikas tšillikaste, mis sobib hästi aasiapäraste roogade juurde, kuid mitte ainult. Hea maitse annab sriracha ka näiteks grillitud kanatiibade või hommikuse omleti kõrval või sega srirachat hoopis majoneesiga ja kasuta burgerikastmena.