Croque Madame
Koostisosad
2 viilu juuretisesaia
3-4 viilu Talleggi delikatessrulaadi
u 50 g riivitud juustu (nt Gruyere, aga sobivad ka Emmental, Edam või Gouda)
1 muna
veidi võid ja õli praadimiseks
Bešamellkaste:
1 sl jahu
20 g võid
2 d piima
0,5 tl mahedamaitselist sinepit
soola
Valmistamine
Bešamellkastme valmistamiseks kuumuta väiksemas potis segades või ja jahu, kuni need on segunenud. Ära pruunista. Lisa segades vähehaaval juurde piim ning sega paari minuti jooksul, kuni saad ühtlase kastme. Maitsesta soola ja sinepiga.
Määri saiad ühelt poolt võiga ja prae pannil kuldpruuniks. Aseta üks sai, pruunistatud pool all, ahjuplaadile. Määri saiale veidi kastet, lisa sink ja puista peale kolmveerand juustukogusest. Küpseta ahjus grillrežiimil u 200-kraadi juures 5 minutit või kuni juust on sulanud. Aseta nüüd peale teine sai, nii et pruunistatud pool jääb peale. Määri sellelegi kastet ja lisa ülejäänud juust. Küpseta veel 7- 10 minutit või kuni sai on kena ja kuldne. Samal ajal kui sai ahjus küpseb, prae muna selliselt nagu sulle kõige rohkem meeldib. Tõsta muna valmis saiale, lisa hakitud murulauku ja asu sööma.
P.S. Kastet jääb järele – kasuta näiteks kahe –kolme saia tegemiseks kas kohe või järgnevate päevade jooksul. Või lisa kuumutades veidi kanapuljongit ja naudi koos ahjukana või küpsetatud kanafileega. Säilib külmikus kuni 5 päeva.