Võileivatort suitsukana, avokaado ja mangoga

8
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

300 g Suitsukana kintsuliha
1 mango
1 avokaado
1 röstitud paprika (konserv)
1 dl majoneesi
0,5 tl kuivatatud tüümiani
4 sl laimimahla ja veidi riivitud laimikoort
u 16-18 viilu röstsaia
200 g toorjuustu
soola, pipart
Vajadusel:
kuni 0,75 dl gaseeritud vett
Kaunistamiseks:
kurki, redist, murulauku, tüümiani, söödavaid lilli

Valmistamine

Haki kanaliha, mango, paprika ja avokaado viljaliha väikesteks kuubikuteks ja sega majoneesi, tüümiani ning 2 supilusikatäie mahlaga. Maitsesta segu soola ja pipraga. Eemalda saiaviiludelt koorik ja lao 4 viilu ühekordse kihina köögikilega vooderdatud keeksivormi või muusse sobiva suurusega vormi. Sega vesi 1 sl laimimahlaga ja immuta saiakihti 1-2 supilusikatäiega (kui sai on väga pehme ja õhuline, ole immutamisega tagasihoidlikum või immuta veidi ainult viimast, pealmist saiakihti). Tõsta saiadele 1/3 täidist ja jätka samamoodi ülejäänud saiade ja täidisega. Viimaseks kihiks jäta saiaviilud. Kata vorm täielikult köögikilega ja aseta külmkappi järgmise päevani maitsestuma. Enne serveerimist maitsesta toasoe toorjuust 1 sl laimimahla, soola, pipra ja u 1 tl riivitud laimikoorega. Eemalda võileivatordilt kile, kummuta see serveerimisalusele ning eemalda ka ülejäänud köögikile. Määri tort toorjuustuseguga, kaunista ja serveeri.