Sul läheb vaja | |
---|---|
300 g | Suitsukana kintsuliha |
1 | mango |
1 | avokaado |
1 | röstitud paprika (konserv) |
1 dl | majoneesi |
0,5 tl | kuivatatud tüümiani |
4 sl | laimimahla ja veidi riivitud laimikoort |
u 16-18 viilu | röstsaia |
200 g | toorjuustu |
soola, pipart | |
Vajadusel: | |
kuni 0,75 dl | gaseeritud vett |
Kaunistamiseks: | |
kurki, redist, murulauku, tüümiani, söödavaid lilli |
Haki kanaliha, mango, paprika ja avokaado viljaliha väikesteks kuubikuteks ja sega majoneesi, tüümiani ning 2 supilusikatäie mahlaga. Maitsesta segu soola ja pipraga. Eemalda saiaviiludelt koorik ja lao 4 viilu ühekordse kihina köögikilega vooderdatud keeksivormi või muusse sobiva suurusega vormi. Sega vesi 1 sl laimimahlaga ja immuta saiakihti 1-2 supilusikatäiega (kui sai on väga pehme ja õhuline, ole immutamisega tagasihoidlikum või immuta veidi ainult viimast, pealmist saiakihti). Tõsta saiadele 1/3 täidist ja jätka samamoodi ülejäänud saiade ja täidisega. Viimaseks kihiks jäta saiaviilud. Kata vorm täielikult köögikilega ja aseta külmkappi järgmise päevani maitsestuma. Enne serveerimist maitsesta toasoe toorjuust 1 sl laimimahla, soola, pipra ja u 1 tl riivitud laimikoorega. Eemalda võileivatordilt kile, kummuta see serveerimisalusele ning eemalda ka ülejäänud köögikile. Määri tort toorjuustuseguga, kaunista ja serveeri.
Retsept ja foto: Britt Paju