Sul läheb vaja | |
---|---|
300 g | Jahutatud broilerimaks |
1 | sibul |
1 | küüslauguküüs |
50 g | kuivatatud jõhvikaid |
2 | vürtspipra tera |
6 | kadakamarja |
1 | loorberileht |
150 g | võid |
0,75 dl | marjaveini (nt. Põltsamaa Tõmmu) |
1 tl | kuivatatatud ingverit |
1 sl | hakitud värsket rosmariini (või 0,5 tl kuivatatud ) |
soola, pipart | |
Katteks: | |
1 dl | värskeid või külmutatud jõhvikaid |
1 sl | moosisuhkrut |
paar sl | marjaveini |
väike | rosmariinitutt või näpuotsaga kuivatatud rosmariini |
Kuumuta pannil paari sl või sees hakitud sibulat u 10 minutit või kuni see on pehme ja kergelt pruunistunud. Lisa küüslauk ja kuumuta veel minuti jagu. Tõsta segu sügavamasse nõusse või köögikombaini, milles pasteedi hiljem püreestad. Kuivata broilerimaks ja prae pannil mõlemalt poolt u 2 minutit.Vajadusel lisa võid. Maitsesta soola ja pipraga ning vala sibulate ning küüslaugu juurde. Vala pannile vein, jõhvikad ja uhmris eelnevalt purustatud kadakamarjad, vürtspipar ja ülejäänud maitseained. Kuumuta vaiksel tulel u 5 minutit, kuni vein on siirupine ning jõhvikad pehmenenud. Eemalda loorberileht ja lisa pannisisu broilerimaksa-sibulasegule. Lisa järele jääänud või, hakitud rosmariin, sool ja pipar ning püreesta. Hõõru segu läbi tihedama sõela ja jaga serveerimisnõudesse, kuid jäta ruumi ka katte jaoks. Selle valmistamiseks kuumuta jõhvikad veini, suhkru ja rosmariiniga u 5-7 minuti jooksul läbi, kuni vedelik muutub paksemaks. Jaga jõhvikasegu pasteedile ja lase külmikus enne serveerimist täielikult jahtuda.
Retsept ja foto: Britt Paju