Ahjugrillbroiler


Mõnusa grillmaitsestuga, justkui elaval tulel küpsetatud ahjubroiler sobib lauale panna nii argipäeval kui ka pidulikumal puhul.
Talleggi ahjubroilerid on imelihtne valmistada – eemalda ilukott ja pane küpsetuskotis broiler eelsoojendatud ahju küpsema! Broileriliha jääb küpsetuskotis imeliselt mahlane ja maitsev ning marinaad imendub hästi. Ahjubroiler on nutikas ja mõistlik valik kogu perele.
EAN | |
---|---|
~1,8kg | 640260 |
Koostisosad
broiler 79%, vesi, rapsiõli, sool, suhkur, vürtsid ja kuivatatud köögiviljad (sh seller), dekstroos, taimsed kiud, sojakaste (sh nisu), maltodekstriin, tomatipüree, tärklis, äädikas, karamelliseeritud suhkrusiirup, stabilisaator E415, lõhna- ja maitseained (sh pärmiekstrakt, suitsutatud maltodekstriin, hikkoriaroom), happesuse regulaator E330, säilitusained: E202, E211.
Toode võib vähesel määral sisaldada piima ja sinepit.
Valmistamine
Enne küpsetamist hoidke broilerit ca 1 tund toatemperatuuril. Toodet tuleb enne tarvitamist kuumtöödelda vähemalt sisetemperatuurini +75 °C.
Ahjus: eemalda ilukott ning lõika küpsetuskotil 1 nurk maha, et küpsemise ajal tekkiv aur saaks kotist välja. Aseta broiler ahjupannile ning seejärel eelsoojendatud 180 °C ahju pöördõhu-programmil.
1,6 kg broileri puhul kulub küpsetamiseks ~1,5 tundi. Suurema kaaluga broileri puhul lisage iga 0,1 kg kohta 5 minutit küpsetusaega. 10-15 minutit enne küpsetusaja lõppemist avage küpsetuskile, et saavutada kuldpruun broileri pealispind. Küpsetusaja lõppedes kasta ahjubroilerit küpsetuskarpi kogunenud leemega – nii jääb broiler mahlasem. NIPP! Vahetult enne broileri küpsetamist võib toimida ka järgmiselt: aseta broiler ahju kinnises küpsetuskotis, jättes küpsetuskotil nurk ära lõikamata. Ca 15-20 minuti möödudes, kui kilekott on tekkinud auru tõttu paisunud, torgata koti sisse auk või lõigata kotil 1 nurk ära. Ettevaatust kotist väljuva kuuma auruga! Sedasi tehes ei kleepu küpsetuskile küpsetamise ajal broileri külge ja on peale küpsetamist lihtsam eemaldada. Ärge laske küpsetamisel ahjutemperatuuril tõusta üle 200 °C. Enne serveerimist lase broileril 10-15 minutit seista.
Kuumaõhufritüüris: eemalda broiler küpsetuskotist ja küpsetuskarbist ning aseta broiler fritüüri, seljapool ülespoole. Küpseta 180 °C juures 40 minutit ning keera broiler ümber ja küpseta veel 40 minutit.
Enne serveerimist lase broileril 10-15 minutit seista.
Säilitamine
0..+4 °C
Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta: | |
---|---|
Energiasisaldus | 531 kJ / 127 kcal |
Rasvu | 5,8 g |
Sh küllastunud rasvhappeid | 5,8 g |
Süsivesikuid | 1,4 g |
Sh suhkruid | 1,3 g |
Valke | 17 g |
Soola | 1,9 g |