Vürtsikas tortilla krõbeda kanafileega
Koostisosad
Tortillad
Tallegg Crispy Fried Chicken maisikattega kanafilee 280 g
Rooma salat
Kaste krõbekanale
200 ml sojakastet
1-2 apelsini (mahl ja riivitud koor)
4 spl vedelat mett
1-3 spl Gochujang pastat (oleneb, kui teravat soovid)
1-2 spl maapähklikreemi (valikuline)
2 spl riivitud värsket ingverit
4-8 küüslauguküünt, hakitud või pressitud
4 spl röstitud seesamiseemneid
Veidi oliivõli
Jalapeno-mangosalsa
1 mangot
2 Jalapeno pipart
Punt värsket koriandrit
Punt tai basiilikut (võib ka itaalia basiilikut kasutada, siis lisada ka veidi värsket münti)
Roheline sibul
Laimimahl
Sool
Avokaadokreem
2 avokaadot
Punt värsket koriandrit
Laimimahl
Mesi
Sool
Valmistamine
Kaste krõbekanale:
Riivi apelsinikoor, pressi välja mahl. Riivi ingver, haki küüslauk. Pane väiksesse kastrulisse veidi õli. Kuumuta ingver ja küüslauk kergelt õlis. Lisa apelsinimahl ja -koor, sojakaste, tšillipasta ja mesi. Soovi korral ka maapähklikreem. Kuumuta kuni kaste veidi pakseneb. Soovi korral kurna kaste läbi sõela, nii jääb see veidi mahedam.
Jalapeno-mangosalsa:
Koori ja tükelda mango ja jalapeno. Haki koriander, varred hästi peeneks, lehed suuremalt. Nopi basiiliku (ja mündilehed) ning haki väiksemaks. Samuti haki roheline sibul. Sega kõik komponendid kausis kokku, maitsesta soola ja laimimahlaga.
Avokaadokreem
Puhasta avokaado, pane koriandriga (koos vartega) köögikombaini või blenderisse. Blenderda ühtlaseks, maitsesta soola, mee ja laimimahlaga.
Krõbekana
Tallegg Crispy Fried Chicken maisikattega kanafilee. Küpseta kuumaõhufritüüris või ahjus vastavalt õpetusele pakendil.
Tortilla kokkupanemine
Lõika rooma salatist ribad. Paki tortillad fooliumisse ning soojenda ahjus 180 kraadi juures, ca 6-8 minutit. Nii muutuvad need pehmemaks, kuid samas ei kuiva ära. Määri tortillale veidi avokaadokreemi, salatiribad, lisa krõbekana, kanakaste, puista peale mangosalsa ning kaunistuseks veidi hakitud ürte.