Vietnamipärane kanasalat
Koostisosad
1 Eestimaine broileririnnafilee
200 g Hiina kapsast
200 g punast kapsast
1 porgand
1 rohelise sibula vars
1 tl õli
Kaste:
1 roheline tšilli
1 küüslauguküüs
1 sl rafineerimata roosuhkrut
1 sl riisiäädikat või valget veiniäädikat
1 sl Taipärast kalakastet
1 sl mahedamaitselist õli (nt viinamarjaseemneõli)
Lisaks:
peotäis koriandri- ja mündilehti
peotäis maapähkleid
Valmistamine
Kuivata kanafilee ja kuumuta pannil 1 tl õli. Lisa kanafilee, siledam pool all, kata pann kaanega ja kuumuta kana keskmisel kuumusel 4-5 minutit. Keera teine pool ja kuumuta samamoodi veel 4 minutit. Lõpuks tõsta pann tulelt ja lase kaane all 4 minutit puhata, seejärel eemalda filee ja lase jahtuda.
Sega kokku kaste. Selleks eemalda tšillilt seemned ja haki see ning sega hakitud küüslaugu ja ülejäänud kastme koostisosadega. Sega korralikult, kuni suhkur on sulanud.
Riivi porgand ja haki kapsad ning roheline sibul. Tõmba jahtunud filee kahe kahvli abil õhemateks ribadeks ja maitsesta kergelt supilusikatäie kastmega. Lisa kana köögiviljadele, vala peale kaste ja sega. Rösti kuival pannil maapähklid, haki kergelt ja tõsta salatile. Rebi sekka koriandri- ja mündilehed ning serveeri.