Verivorstid kõrvitsa, varsbrokoli ja pohlakastmega

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Talleggi verivorste kanaliha ja ploomidega
300g varsbrokolit
1 punane sibul
200 g kooritud ja puhastatud kõrvitsat
1 tl hakitud rosmariinilehti (soovi korral)
oliiviõli
soola-pipart

Pohlakaste:
1 sl pohlamoosi
1 sl punast veiniäädikat
1 tl Dijoni sinepit
3 sl oliiviõli
soola, pipart

Valmistamine

Koori sibul ja lõika ratasteks ning tükelda kõrvits ja tõsta koos verivorstidega ahjuplaadile. Sega kergelt õliga, lisa soovi korral rosmariin ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta pöördõhurežiimil 180-kraadi juures 15 minutit. Sega sekka varsbrokolid ja küpseta veel u 10 minutit või kuni vorstid on krõbedad ja kõrvits pehmenenud. Samal ajal kui toit ahjus küpseb, valmista kaste. Selleks vispelda kausis kokku kõik koostisained. Nirista kaste valmis toidule ja serveeri.