Taipärased kana-ampsud

Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

300 g Fitness! Broileririnnafilee hakkliha
2 sl riivitud ingverit
1 küüslauguküüs
1 sidrunheinavars (soovi korral)
2 sl Tai kalakastet
1 laimi mahl
2 rohelise sibula vart
4 sl hakitud koriandri ja/või mündilehti
Väike peotäis maapähkleid
1 punane tšilli
või
0,5 tl tšillihebeid
Serveerimiseks:
laimisektoreid
1 väike kurk
4 väikest Rooma ehk cos salati pead (võid asendada ka suuremate, poolitatud Rooma salati lehtede, frillice või jääsalatiga)
Praadimiseks:
veidi õli

Valmistamine

Haki rohelise sibula alumine heledam osa, sidrunheina alumine pehmem osa ja küüslauk. Rösti kuival pannil maapähklid kergelt jumekaks ja haki peeneks. Kuumuta pannil veidi õli, lisa kanahakkliha, sibul, küüslauk, riivitud ingver ja sidrunhein ning kuumuta segades u 5 minutit, kuni hakkliha ei ole enam roosakas. Lisa kalakaste, hakitud tšilli või tšillihelbed ja laimimahl ning kuumuta veel paari minuti jooksul, kuni hakkliha on täielikult küps. Võta pann tulelt ja sega sekka hakitud pähklid ja ürdid ning rohelise sibula ülejäänud hakitud varred. Maitsesta vajadusel soola-pipraga. Murra salatilt lehed ja jaga serveerimisalusele, tõsta salatilehtedesse veidi jahtunud hakklihasegu. Viiluta kurk ja lõika viilud veel omakorda peenikesteks tikkudeks ja jaga suupistetele. Soovi korral lisa veel ürte, hakitud maapähkleid või hakitud tšillit. Serveeri koos laimisektoritega.

  • Seda toitu on mugav valmistada ka grillil. Kasuta vastupidavat raud või malmpanni.
  • Taipärast kalakastet kasuta aasiapärastes roogades. See annab toidule soolakust ja lisab umamit –  lisa seda teinekord paar supilusikatäit ahjus röstitud tomatitele, paprikatele või sibulatele. Või valmista https://tallegg.ee/recipe/vietnamiparane-kanasalat/
  • Sidrunheina võid hakkida ja koos karbiga sügavkülma pista – kui järgmine kord taipärast toitu, näiteks tom khad valmistad, siis on see käepärast. Sidrunheinast ja ingverist saad ka mõnusa soojendava tee.