Soe kanasalat ahjuköögiviljadega

Koostisosad
1 pakk Talleggi broileri ahjukintsuliha juustuga
1 bataat
2 porgandit
1 väiksem lillkapsas
3 väiksemat peeti
1 punane sibul
1 avokaado
1 konserveeritud grillpaprika
70 g tugevamate lehtedega salatisegu
paar supilusikatäit seemnesegu
soovi korral veidi hakitud peterselli
1 sl õli
soola-pipart
Kaste:
4 sl väärisoliiviõli
1 tl mett
1 tl Dijoni sinepit
1 sl valge veini äädikat
1 tl sidrunimahla
soola-pipart
Valmistamine
Võta kana umbes pool tundi enne küpsetamist toatemperatuurile. Koori sibul, bataat, peedid ja porgandid ning lõika suuremateks tükkideks. Murra lillkapsas õisikuteks. Sega köögiviljad õli, soola ja pipraga.
Eemalda kana välimine pakend ja aseta kana koos küpsetuskotiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lisa plaadile köögiviljad ja küpseta pöördõhurežiimil 180 °C juures 45–50 minutit, segades köögivilju vahepeal paar korda.
Vahepeal valmista kaste: sega vispli abil kastme koostisosad ühtlaseks. Pese ja kurna salat, tükelda avokaado ja paprika ning sega kergelt ¼ kastmest. Kui köögiviljad on küpsed, lõika need vajadusel väiksemaks. Tõsta kanatükid küpsetuskotist välja ja aseta koos köögiviljadega salatile. Nirista peale ülejäänud kaste ja sega kergelt läbi. Puista peale seemnesegu ja hakitud peterselli, serveeri.