Poolkoivad apelsini ja rosmariiniga

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

4 Eestimaine broileripoolkoib
1 küüslauguküüs
poole apelsini riivitud koor
1 tl tšillipulbrit
1 sl hakitud rosmariinilehti
1 sl palsamiäädikat
2 sl oliiviõli
soola, pipart
Salsa:
1 tomat
1 kurk
1 väiksem avokaado
1 paprika
2 sl hakitud peterselli
1 sl hakitud rohelist sibulat
1 sl oliiviõli
1 sl apelsini- või sidrunimahla
soola, pipart

Valmistamine

Pressi kaussi küüslaugupressi abil küüslauk või haki peeneks, lisa apelsinikoor ja –mahl, hakitud rosmariin, tšilli, palsamiäädikas, õli ja sool-pipar. Sega läbi, lisa poolkoivad ja hõõru need marinaadiga korralikult sisse. Lase vähemalt 2 tundi, aga veel parem, üle öö, maitsestuda. Grilli keskmisel kuumusel hõõguvate süte kohal, vahepeal keerates u 30 minutit. Jälgi, et kuumus liiga kõrgeks ei tõuseks ja vajadusel tõsta koibi grillil ringi. Koibi on hea grillida kaanega kaetult, siis küpseb ka kondi ümbrus kindlasti läbi. Lase kohe peale grillimist lihal ka u 10 minutit fooliumi all puhata.

Salsa valmistamiseks haki kõik köögiviljad väiksemateks kuubikuteks ja sega õli, tsitrusemahla, ürtide ja soola-pipraga. Serveeri koos poolkoibadega.