Pelmeenid tomatikastmes

1-2
Retsept: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Talleggi minipelmeene broilerilihaga

1 väike küüslauguküüs

400 g konservtomateid

0,5 puljongikuubikut

30 g parmesani või muud kõvajuustu

3-4 värsket basiilikulehte

veidi õli ja vajadusel soola-pipart ning veidi suhkrut

Valmistamine

Keeda pelmeenid vastavalt pakendi juhistele. Kuumuta pannil veidi õli, lisa purustatud küüslauk ja sega korraks läbi. Lisa purgist tomatid koos vedelikuga – võid tomatid enne käte vahel purustada või pannil labidaga väiksemaks vajutada.

Pudista juurde puljongikuubik ja lase kastmel mõni minut podiseda, kuni see veidi kokku keeb. Maitsesta basiiliku, soola, pipra ja vajadusel vähese suhkruga.

Kurna pelmeenid ja sega need kastmesse. Kuumuta minutike, lisa peale riivitud juust ning kata pann kaanega, et juust saaks mõnusalt sulada. Keera kuumus maha ja serveeri. Soovi korral raputa peale veel juustu ja kaunista värske basiilikuga.