Maisikattega kanafileefriikad juustuga dipikastmetega
Koostisosad
Jalapeno toorjuustu dip
1-2 spl marineeritud jalapeno (+ vedelikku 1-2 spl)
200 g maitsestamata toorjuustu
Peotäis värsket koriandrit
1 küüslauguküüs
Näpuotsaga soola
Laimi-kodujuustu-jogurti dip
500 g kodujuustu
100 g Feta juustu
0,5 laimi mahl ja koor
1 spl marineeritud jalapeno
1 spl mett
Peotäis peterselli
1 spl ekstra-väärisoliivõli
Soe kreemine juustudip
100 g sulatatud juustu nt Merevaik
150 g tugevamaitselist Cheddar juustu
400 ml toidukoort
1-2 värsket tšillit või jalapenot
1-2 tk tšillihelbeid
Tahiini Sriracha dip
200 g tahiinit
1-2 spl sojakastet
1 spl seesamiõli
1-2 küüslauguküünt
Jupp ingverit
1-2 spl sriracha kastet
100-200 ml vett
Valmistamine
Jalapeno toorjuustu dip
Haki marineeritud jalapeno ning värske koriander hästi peeneks. Sega toorjuustuga. Lisa maitse järgi jalapeno marineerimisvedelikku. Riivi või purusta sisse küüslauku kuni 1 küüslauguküüne jagu. Oleneb, kui särtsakat soovid.
Laimi-kodujuustu-jogurti dip
Riivi laimi koor ning pressi mahl. Haki petersell veidi väiksemaks. Lisa kõik koostisosad köögikombaini või blenderisse ja peenesta ühtlaseks.
Soe kreemine juustudip
Pane riivitud Cheddar juust kastrulisse ning sulata pliidil keskmisel kuumusel. Kui Cheddar juust hakkab sulama, lisa toidukoor ning sulatatud juust. Kuumuta pidevalt segades, kuni saavutad ühtlase kastme. Lisa peenelt hakitud tšilli ning maitsesta tšillihelvestega.
Tahiini Sriracha dip
Koori ja tükelda ingver ning küüslauguküüned veidi väiksemaks. Lisa kõik koostisosad, v.a vesi blenderisse ning peenesta kõrgel kiirusel. Lisa järk-järgult vett, kuni saavutad sobiva konsistentsi.