Maapähkli-kana suupisted

Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

Tallegg Fit Broileririnnafilee hakkliha

Õli

2-3 küüslauguküünt

2 tl riivitud ingverit

3 vart rohelist sibulat

Soola, pipart

 

Kaste:

2 spl teravat tšillipastat (punane karri, sriracha vm)

200 g maapähklikreemi

3 spl sojakastet

1 tl riisiäädikat

2 spl vedelat mett

2 tl röstitud seesamiõli

3-5 spl sooja vett

 

Serveerimine:

Riisipaber

Õli + röstitud seesamiõli

Mini rooma salat (little gem)

Röstitud maapähklid soolaga

Koriander

Laim

Punane tšilli

Valmistamine

Valmista maapähklikaste: Sega kokku maapähklikreem, sojakaste, riisiäädikas, mesi, seesamiõli ja tšillipasta. Lisa järk-järgult soe vesi, kuni saad siidise ja veidi voolava kastme. Küpseta liha: Kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk ja ingver. Kuumuta. Lisa hakkliha, sega spaatliga liha tükikesteks, pruunista ca 5-7 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa roheline sibul.

Valmista riisipaberikrõpsud: Kuumuta pannil õli ja seesamiõli nii, et õli sügavus pannil oleks vähemalt 1,5-2 cm. Õli on piisavalt kuum, kui õlisse torgatud puidust toidupulga ümber tekivad mullikesed. Lõika või murra riisipaber väiksemateks tükkideks. Aseta tükid õlisse paariks sekundiks. Võta välja ja nõruta majapidamispaberil. Võid frittida ka terved riisipaberid ning need pärast väiksemaks murda.

Serveeri: Tõsta kanaliha kaussi, raputa peale hakitud maapähklid, tšilli ja koriander. Serveeri koos mini rooma salati ja riisipaberikrõpsudega.