Laisa inimese lasanje

4
Retsept: Britt Paju

Koostisosad

1 sibul

1 küüslauguküüs

200 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat

1 tl kontsentreeritud tomatipastat

400 ml Purustatud tomatite konservi

2 dl kanapuljongit

200 g eelmise päeva kanaprae tükeldatud jääke (Ahjugrillbroiler)

suur peotäis spinatilehti

u 200 g lasanjeplaate

100 g riivitud juustu

0,5 tl kuivatatud tüümiani

soola, pipart, veidi oliiviõli

Valmistamine

Koori sibul ja küüslauk ning haki koos kõrvitsaga võimalikult peeneks. Kuumuta pannil oliiviõli sees u 5 minutit. Lisa tomatipasta ja purustatud tomatid, tüümian ning kanatükid. Lase kastmel vaikselt podiseda u 10 minutit. Samal ajal lase potis soolaga maitsestatud veega keema. Murra sisse lasanjeplaadid ja keeda umbes 5 minutit, kuni need on poolpehmed ja kurna. Sega kastme sisse spinat ja lasanjeplaadid. Kui kasutad kuumakindla käepidemega panni, kata pannisisu kohe riivjuustuga. Kui mitte, siis kalla segu ahjuvormi enne juustu lisamist. Küpseta 200°C juures 15–20 minutit, kuni pealt on lasanje kena ja kuldpruun.