Küpsetatud bataadid rebitud kanaliha ja punase kapsa salatiga
Koostisosad
3 bataati
1 pakk Tallegg FIT! BBQ-maitselist rebitud kanafileed
u 2 sl srirachat (soovi korral)
¼ punast kapsast
1 lehtkapsaleht
1 väiksem õun
poole laimi mahl
2 sl Kreeka jogurtit
2 sl majoneesi
serveerimiseks granaatõunaseemneid või jõhvikaid
Valmistamine
Poolita bataadid pikkupidi ja sälguta sisemus kergelt noaga. Määri kergelt õliga ja maitsesta soolaga ning küpseta ahjus 220-kraadi juures u 30 minutit, kuni bataadid on pehmed. Määri küpsenud bataadid soovi korral kergelt srirachaga ja tõsta peale rebitud kanaliha. Alanda ahjutemperatuur 180-kraadini ja küpseta veel u 10 minutit. Samal ajal kui toit ahjus küpseb, valmista salat. Selleks viiluta kapsasõhukeselt, eemalda lehtkapsalt jämedamad rootsud ja viiluta ka see. Lõika õun õhemateks tikkudeks. Lisa u 0,5 tl soola ja masseeri läbi, kuni kapsasegu muutub niiskeks ja pole enam nii õhuline. Lisa laimimahl, jogurt ja majonees ning maitsesta soola-pipraga. Tõsta salat soojadele bataadipaatidele ja kaunista soovi korral marjadega. Kui salatit jääb üle, serveeri seda toidu kõrvale.