Küpsetatud bataadid rebitud kanaliha ja punase kapsa salatiga

3-6
Retsept: Britt Paju

Koostisosad

3 bataati

1 pakk Tallegg FIT! BBQ-maitselist rebitud kanafileed

u 2 sl srirachat (soovi korral)

¼ punast kapsast

1 lehtkapsaleht

1 väiksem õun

poole laimi mahl

2 sl Kreeka jogurtit

2 sl majoneesi

serveerimiseks granaatõunaseemneid või jõhvikaid

Valmistamine

Poolita bataadid pikkupidi ja sälguta sisemus kergelt noaga. Määri kergelt õliga ja maitsesta soolaga ning küpseta ahjus 220-kraadi juures u 30 minutit, kuni bataadid on pehmed. Määri küpsenud bataadid soovi korral kergelt srirachaga ja tõsta peale rebitud kanaliha. Alanda ahjutemperatuur 180-kraadini ja küpseta veel u 10 minutit. Samal ajal kui toit ahjus küpseb, valmista salat. Selleks viiluta kapsasõhukeselt, eemalda lehtkapsalt jämedamad rootsud ja viiluta ka see. Lõika õun õhemateks tikkudeks. Lisa u 0,5 tl soola ja masseeri läbi, kuni kapsasegu muutub niiskeks ja pole enam nii õhuline. Lisa laimimahl, jogurt ja majonees ning maitsesta soola-pipraga. Tõsta salat soojadele bataadipaatidele ja kaunista soovi korral marjadega. Kui salatit jääb üle, serveeri seda toidu kõrvale.