Külluslikud kanatortiljad tomatisalsaga

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

3-4 Eestimaine broilerikints
0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
0,5-1 tl tšillihelbeid
1 tl kuivatatud punet
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl soola
1 sl palsamiäädikat
1 sl oliiviõli
Pico de gallo e tomatisalsa:
300 g tomateid
1 tšillipipar või jalapeno
0,5 punast sibulat
1 küüslauguküüs
0,5 laimi mahl
Peotäis koriandrilehti
1 sl oliiviõli
soola, pipart
Lisaks:
8 väikest nisutortiljat
2 värsket kurki
1-2 avokaadot
salatilehti
konservmaisi
laimiviile

Valmistamine

Tomatisalsa valmistamiseks lõika tomatid väiksemateks kuubikuteks, haki sibul, koriander ja tšilli (kui pelgad teravust, eemalda seemned) pressi või haki peeneks küüslauk. Sega kõik kokku, lisa laimimahl ja õli ning maitsesta soola-pipraga.

Kana maitsestamiseks sega kokku vürtsköömned, küüslaugupulber, tšillihelbed, paprika ja sool. Lisa õli ja äädikas ning sega ühtlaseks pastaks. Tee paar lõiget kintsude nahaga kaetud küljele, et maitsed paremini mõjule pääseksid ning hõõru kana korralikult saadud pastaga kokku. Tõsta ahjuvormi ja lisa u 0,5 dl vett, kata kaanega ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Eemalda kaas ja küpseta veel 10-15 minutit. Rebi samas küpsetusnõus kanaliha kontidelt, tõmba kahe kahvli vahel kiududeks ja sega pannivedelikega.

Valmista ette ka ülejäänud lisandid – haki salat, viiluta kurgid ja avokaado ning maitsesta viimased kergelt laimimahlaga. Kurkidele lisa ka veidi soola.

Kuumuta pannil või grillil kergelt tortiljad ja täida hakitud salatilehtede, kana, kurgi- ja avokaadoviilude ning tomatisalsaga. Soovi korral lisa veel veidi maisi ja naudi.