Krõbedad kanaribad täisterapaneeringus

Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

1 karp Eestimaist broileririnnafilee sisetükki

2-3 viilu täisterarösti

40 g riivitud parmesani

Peotäis hakitud peterselli

Paneerimiseks

2 muna

2 spl nisujahu

Näpuotsaga soola

Maisihelbepaneering

200 g maisihelbeid

Cayenne pipar

Soo

Valmistamine

Purusta köögikombainis röstiviilud, sega hulka riivitud parmesan ning peenelt hakitud petersell. Sea valmis paneerimisstaap. Sega supitaldrikus kokku nisujahu ja sool. Madalas kausis klopi lahti munad. Viimasesse kaussi pane täisterapaneering.

Soovi korral puhasta fileetükid kõõlustest. Valmista paneering. Purusta maisihelbed kilekotis tainarulli abil või köögikombainis. Lisa soovi korral ja maitse järgi Cayenne pipart ning näpuotsaga soola. Muus osas järgi retsepti nagu täisterapaneeringu puhul. 

Kasuta paneerimisel meetodit, üks käsi on kuivale paneeringule ja teine vedelikule. Ehk tõsta ühe käega ribad jahusegusse, seejärel teise käega munasse. Viimasena kuiva käega purupaneeringusse. Igas etapis vaata, et liha oleks täielikult kaetud.

Kuumuta ahi 200 kraadini pöördõhurežiimil. Aseta ribad küpsetuspaberiga ahjuplaadile ning küpseta kokku 15 minutit. 10 minuti peal keera ribad ümber. Teine nipp – aseta ribad hoopis õlitatud ahjurestile, ahjus pane paar riiulit allapoole ka ahjuplaat (nii ei määri ahju põhja). Küpseta 15 minutit, ümber pöörama ei pea.

Kuumaõhufritüüris küpseta 200 kraadiga 8-10 minutit.

Kuna erinevate tootjate ja mudelite ahjud ning fritüürid erinevad, siis on kõige parem kasutada lihatermomeetrit ning kontrollida liha sisetemperatuuri veidi enne küpsetusaja lõppu. Kohe kui on saavutatud sisetemperatuur on 75 kraadi, siis võta ribad ahjust või fritüürist. Broilerifilee puhul on oluline, et ei küpsetaks liha üle, siis muutub see kuivaks ja sitkeks.