Kreekapärased kotletikesed Kreeka salati ja proteiinirikka tzatzikiga

4
Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

1 portsjon on 542 kcal

29,6 g süsivesikuid

29,1 g rasvasid

44,5 g valku

 

Kotletikesed:

300 g Tallegg Fit broileririnnafilee hakkliha

100 g Farmi klassikaline kodujuust 2%

100 g feta juust

200 g suvikõrvits (1 väiksem)

1 kanamuna

1 tl riivitud sidrunikoor

Värsked ürdid: oregano, münt, murulauk

Sool

Kreeka salat:

1 väike punane sibul

1 värske kurk

Kalamata oliivid

250 g kirsstomateid

1 purk kikerherneid

50 ml EVOO

1 spl punase veini äädikat või sidrunimahla

1-2 tl kuivatatud pune ehk oregano

Sool, pipar

 

Tzatziki:

1 tops Farmi Skyr

1 värske kurk

1-2 küüslauguküünt

1 tl sidrunimahla

EVOO

Värsked ürdid: münt, till

Sool

Valmistamine

Salat ja kaste: Kastmeks riivi värske kurk jämeda riiviga, pane veidikese soolaga ca kümneks minutiks sõelale seisma. Seni haki ürdid ja küüslauk. Pigista värskest kurgist liigne vedelik. Pane skyr kaussi, lisa kurk, küüslauk ja hakitud ürdid (jäta veidi kaunistuseks). Maitsesta extra virgin oliivõli, soola ja sidrunimahlaga. Serveerimiseks nõrista peale oliivõli ja lisa veel hakitud ürte. Lõika tomatitest suuremat tükid või poolita kirss-tomatid. Lõika värskest kurgist suuremad tükid. Puhasta ja poolita oliivid. Lõika punasest sibulast õhukesed rattad. Kurna kikerherned. Tõsta kõik suurde kaussi.

Sega kokku vinegrett-kaste. Pane väikesessse kaanega purki ekstra väärisoliivõli, veidi veiniäädikat või sidrunimahla, kuivatatud pune, sool ning purustatud pipar. Keera kaas korralikult peale ja raputa purki kuniks kaste on ühtlane. Vala salatile ning sega.

Kotletikesed: Riivi suvikõrvits suurema riiviga, lisa veidikese soolaga sõelale nõrguma. Pudista feta juust peenemaks puruks. Haki ürdid ja riivi ca 1 tl jagu sidruni koort. Sega suuremas kausis hakkliha, kodujuust, feta juust, hakitud ürdid, lahtilöödud muna ja sidrunikoor. Kuumuta pannil veidi õli. Vormi pallikesed, nt jäätisekulbiga. Aseta need pannile kuuma õli sisse nii, et jääks piisavalt ruumi. Vajuta spaatliga pallikesed lapikuteks kotletikesteks (nii küpseb liha kiiremini ja ühtlasemalt ega ei kuiva ära) Prae mõlemalt poolt ca 3 minutit.

Tõsta kotletikesed karpidesse koos salati ja tzatzikiga.