Kreeka jogurti-tzatzikimarinaadis broilerikintsuliha, tzatzikikaste ning grillitud kirsstomati-punase sibula vardad

Retsept: Tiina Stint

Koostisosad

400 g Kreeka jogurti-tzatzikimarinaadis broilerikintsuliha

1 suur või 4 väikest värsket kurki

350 g Kreeka jogurtit

1-2 küüslauguküünt riivitud või purustatult

1 spl Extra virigin oliivõli

1 spl sidrunimahla

Sool

Ürdid: till, münt, murulauk vm

Valmistamine

Riivi värske kurk ja küüslauk (või purusta) küüslauk. Lisa neile jogurt, oliivõli ja sidrunimahl ning maitseta soolaga. Haki ürdid peenelt ning lisa tzatzikile. Soovi korral võid lisada ka riivitud sidrunikoort, mis annab kastmele erilise värskuse.

Küpseta liha grillil 12 minutit, aeg-ajalt keerates.

Grilli lisandiks vardasse vaheldumisi lükitud kirsstomatid ning punase sibula lõigud, mis on kergelt õliga pintseldatud. Kui soovid mahedamat sibulat, siis leota sibulalõike eelnevalt külmas vees ca 10-20 minutit.