Kreeka jogurti-tzatzikimarinaadis broilerikintsuliha, tzatzikikaste ning grillitud kirsstomati-punase sibula vardad
Koostisosad
400 g Kreeka jogurti-tzatzikimarinaadis broilerikintsuliha
1 suur või 4 väikest värsket kurki
350 g Kreeka jogurtit
1-2 küüslauguküünt riivitud või purustatult
1 spl Extra virigin oliivõli
1 spl sidrunimahla
Sool
Ürdid: till, münt, murulauk vm
Valmistamine
Riivi värske kurk ja küüslauk (või purusta) küüslauk. Lisa neile jogurt, oliivõli ja sidrunimahl ning maitseta soolaga. Haki ürdid peenelt ning lisa tzatzikile. Soovi korral võid lisada ka riivitud sidrunikoort, mis annab kastmele erilise värskuse.
Küpseta liha grillil 12 minutit, aeg-ajalt keerates.
Grilli lisandiks vardasse vaheldumisi lükitud kirsstomatid ning punase sibula lõigud, mis on kergelt õliga pintseldatud. Kui soovid mahedamat sibulat, siis leota sibulalõike eelnevalt külmas vees ca 10-20 minutit.