Kõrvitsa-burrata salat mandariiniga

Retsept: Britt Paju

Koostisosad

u 400 g kõrvitsat

u 50 g rukolat

2 mandariini

peotäis jõhvikaid või granaatõunaseemneid

1 sl hakitud pekaanipähkleid

2 burrata-palli

Kaste:

5 sl väärisoliiviõli

1 mandariini mahl

1 sl valge veini äädikat

0,5-1 tl riivitud ingverit

1 sl mett

soola, pipart

Valmistamine

Klopi vispli abil kokku kõik kastme koostisosad: oliiviõli, mandariinimahl, valge veini äädikas, ingver, mesi, sool ja pipar.

Puhasta kõrvits seemnetest. Kui koor on õhuke, ei ole koorimist vaja. Lõika kõrvits umbes 3 cm paksusteks viiludeks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta paari supilusikatäie kastmega ja lisa veidi soola ja pipart. Küpseta 200 °C juures umbes 20 minutit või kuni kõrvits on pehme. Lase kergelt jahtuda.

Sega rukola vähese kastmega ja laota vaagnale. Lisa kõrvitsaviilud. Koori ja viiluta mandariinid ning lisa vaagnale. Lao peale burrata. Nirista peale ülejäänud kaste ja puista salatile jõhvikaid ja hakitud pekaanipähkleid.