Kolme erineva täidisega hot dogid

Retsept: Britt Paju

Hot dogi vahel kasuta Talleggi broilerilihast valmistatud peenikest grillvorsti.

Koostisosad

Eesti suvesalsaga hot dogi täidiseks läheb vaja:

1 suurem tomat

1 väike kurk

¼ punast sibulat või 2 sl rohelist sibulat

1 tl hakitud tilli

Magusat sinepit ja ketšupit

 

Aasia-pärase hot dogi jaoks läheb vaja:

2 porgandit

1 väike kurk

0,5 laimi mahl

Sriracha-majoneesi ja ketšupit

Soovi korral koriandrilehti ja laimiviile

 

Kapsasalati ja kartulikrõpsuga hot dogi jaoks läheb vaja:

100 g kapsast (punase ja rohelise segu)

1 väikest porgandit

1-2 sl majoneesi

BBQ kastet ja kartulikrõpse

Valmistamine

Eesti suvesalsaga

Lõika köögiviljad võimalikult väikesteks kuubikuteks, lisa hakitud ürdid ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta soojendatud hot dogi saia vahele grillitud vorst (või paar), lisa kastmed ja/või salsa.

 

Aasia-pärane

Lõika porgand ja kurk peenemateks ribadeks või kasuta julienne’i lõikurit. Mudi need soola ja suhkruga kergelt läbi, et köögiviljad veidi pehmeneksid. Maitsesta laimimahlaga. Tõsta soojendatud hot dogi saia vahele grillitud vorst, lisa sriracha-majoneesi ja ketšupit ning täida porgandisalatiga. Soovi korral lisa koriandrilehti ja veel pisut laimimahla.

 

Kapsasalati ja kartulikrõpsuga

Haki või riivi kapsas ribadeks. Riivi porgand. Mudi köögiviljad soolaga läbi, et need muutuvad pehmeks ja hakkavad mahla välja ajama. Lisa majonees ja sega läbi. Tõsta soojendatud hot dogi saia vahele grillitud vorst, lisa BBQ-kaste ja kapsasalat. Pudista peale kartulikrõpse