Kanavardad ananassi ja köögiviljadega

6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 kg Eestimaine broilerikintsuliha
3 küüslauguküünt
2 sl sojakastet
2 sl õli
3 cm ingverit
1 dl ananassimahla
näpuotsatäis tšillihelbeid
soola, pipart
1 paprika
1 punane sibul
1 väiksem suvikõrvits
0,5 ananassi
hakitud murulauku

Valmistamine

Sega kokku õli, soja, tükeldatud küüslauguküüned, riivitud ingver ja ananassimahl ning maitsesta segu soola ja pipraga. Lõika kintsulihatükid pooleks (või umbes 4 cm suurusteks tükkideks) ja lase vähemalt 20 minutit maitsestuda. Võimalusel veelgi kauem (paar tundi kuni üle öö). Puhasta ananass ja köögiviljad ning lõika kanalihaga sarnase suurusega tükkideks. Lükka köögiviljad ja kanaliha vaheldumisi metallvarrastele ja grilli ühtlasel keskmisel kuumusel u 15-20 minutit vahepeal vardaid keerates. Puista küpsetele kanavarrastele värsket hakitud murulauku ja serveeri.