Kanasalat bulguri ja ploomidega

2-3
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

~300 g Eestimaine broilerikintsuliha
1 dl bulgurnisu
6 ploomi
2 suuremat tomatit
1-2 tl adžikat
~4 sl hakitud peterselli ja soovi korral veidi punet
2 sl oliiviõli
1 sl hakitud mandleid
väike peotäis granaatõunaseemneid
sorts sidrunimahla
soola, pipart

Valmistamine

Vala bulgurile 2 dl kuuma vett ja lisa veidi soola. Kata nõu ja lase umbes 10 minutit pehmeneda, seejärel klopi kahvliga kohevamaks. Maitsesta kanaliha soola-pipraga ja prae õlis tavalisel või grillpannil mõlemalt poolt u 5 minutit. Tõsta pann tulelt, kata kaanega ning jäta liha veel 5 minutiks maitsestuma ja järelküpsema. Lisa bulgurile adžika, 1 sl õli ja hakitud maitseroheline (jäta pisut ka valmis salatile puistamiseks). Tõsta vaagnale, lisa tükeldatud ploomid ja tomatid ning viilutatud kanaliha ja sega kergelt. Puista peale mandlid, granaatõunaseemned ja järele jäänud ürdid ning nirista üle sidrunimahlaga. Serveeri soojalt või veidi jahtununa.