Kanamaksapasteet salvei, õunaveini ja kukeseentega

Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

300 g Jahutatud broilerimaks
1 sibul
1 küüslauguküüs
150 g kukeseeni
1 dl õunaveini
12 salveilehte + mõned kaunistamiseks
1 dl vahukoort
50 g võid + 2 sl õli
Soola, pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil 1 sl õli ja pool võikogusest ning lisa hakitud sibul. Kuumuta umbes kolm minutit, kuni see on veidi pehmenenud. Kuivata maks ja lisa sibulale ning prae segades 5 minutit ning maitsesta soola-pipraga. Vala teise nõusse. Kuumuta järele jäänud või ja õli segus salveilehti, minutikese jooksul, kuni need on krõbedad ja eemalda pannilt. Lisa salveilõhnalisse võisegusse hakitud kukeseened ja küüslauk ning pruunista segades u 5 minuti jooksul. Maitsesta kergelt soola-pipraga. Lisa õunavein ja kuumuta, kuni see on peaaegu täielikult aurustunud. Lisa seened ja salvei sibula-maksasegule, lase veidi jahtuda ja töötle saumikseri abil pasteediks. Vahusta koor ja sega pasteediga läbi. Võimalusel lase pasteedil külmikus paar tundi täiendavalt jahtuda ja maitsestuda ning serveeri siis saia või leivaviiludega. Soovi korral lisa kaunistuseks veel õlis krõbedaks praetud salveilehti ja rukkilille kroonlehti.