Kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga

2-3
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

300 g FIT! Broileririnnafilee hakkliha
1 muna
0,5 küüslauguküünt
1 porgand
1 sl kaera- või riisijahu
1 sl hakitud peterselli
0,5 tl soola
õli
musta pipart

Köögiviljatamp:
300 g bataati
150 g lillkapsast
1 dl mandlipiima
0,5 küüslauguküünt
näpuotsaga cayenne’i pipart
soola
hakitud murulauku või peterselli

Valmistamine

Koori porgand ja riivi peene riiviga ja kuumuta paari minuti jooksul kergelt pannil oliiviõlis. Lisa pressitud või hoolikalt hakitud küüslauk ja sega teiste kotleti koostisainetega korralikult kokku. Vormi märgade käte abil saadud massist u 6 kotletti ja pruunista neid keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt 2 minutit. Järelküpseta 180-kraadises ahjus veel ca 6 minutit või lase pannil kaane all ligikaudu sama kaua tõmmata. Kotlet peaks näpuga vajutades jääma kergelt vetruv, kuid mitte tuntavalt kõva ega pehme.

Bataadi-lillkapsatambi valmistamiseks koori ja tükelda bataat ja keeda soolaga maitsestatud vees u 5 minutit, lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 10 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Kurna ja tambi pudrunuiaga või pressi läbi kartulipressi ning sega. Kui soovid pehmemat püreed võid kasutada ka saumikserit. Kuumuta mandlipiim ja sega vähehaaval tambi hulka. Maitsesta soola, Cayenne`i pipra ja maitserohelisega ning serveeri koos kotlettidega.