Kanakintsud karamellises sibulakastmes

6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

6 Eestimaine broilerikints
500 g sibulaid
3 küüslauguküünt
3 sl vahtrasiirupit
2 sl palsamiäädikat
2 dl tumedat õlu
3,5 dl kanapuljongit
1 tl kuivatatud tüümiani
1 loorberileht
1-2 sl jahu
Praadimiseks:
võid ja õli
Katuli-pastinaagi tamp:
300 g pastinaaki
400 g kartulit
50 g võid
1,5-2 dl piima
soola
Serveerimiseks:
saia ja soovi korral veidi sinihallitusjuustu

Valmistamine

Koori sibulad ja lõika võimalikult õhukesteks viiludeks. Kõige mugavam on seda teha kas köögikombaini või köögiviljamandoliini abil. Maitsesta kanakintsud soola-pipraga, prae sügavamal pannil või malmist ahjuvormi põhjas vähese õliga u 4 minuti jooksul mõlemalt poolt kuldpruuniks ja tõsta eraldi taldrikule. Lisa samasse nõusse, kus kana praadisid veidi võid, sibulad ja veidi soola ning kuumuta kaane all keskmisel kuumusel u 15 minutit, kuni sibulad on pehmed. Vahepeal tõsta kaant ja sega sibulaid. Lisa hakitud küüslauk, tüümian, äädikas ja vahtrasiirup ning kuumuta paari kolme minuti jooksul kuni segu on karamelline ja läikiv. Lisa jahu, õlu, loorberileht ja puljong ning lase segul keema tõusta. Kui kasutasid panni, vala segu nüüd ahjunõusse. Tõsta peale kanakintsud ja küpseta 200-kraadises ahjus u 25 minutit, kuni kana ja sibulad on kenad ja kuldpruunid.

Tambi valmistamiseks koori ja tükelda pastinaagid ja kartulid ning keeda u 15-20 minuti jooksul pehmeks. Kuumuta piim koos võiga keemiseni. Kurna köögiviljad ja tambi pudruks, sega hulka piimasegu ja maitsesta soolaga. Serveeri koos kanaga. Põneva maitsekoosluse saad kui pudistad toidule väheses koguses sinihallitusjuustu tükikesi.