Kanakauss

Koostisosad
2×200 g Tallegg Fit Eestimaine broileririnnafilee
Marinaad:
100 ml tahiini
2 spl sidrunimahla (1 sidrun + riivitud koor)
2 küüslauguküünt
1 spl mett
1 tl jahvatatud vürtskööment
½ tl jahvatatud koriandrit
½ tl suitsupaprikat
1 tl soola (maitse järgi)
½ tl purustatud musta pipart
6 spl vett (marinaadi vedeldamiseks)
2 spl light oliivõli
Valmistamine
Sega kausis kokku tahiini, sidrunimahl ja -koor, purustatud küüslauk ning kõik vürtsid. Lisa järk-järgult vesi, et saada kreemjas, aga valatav marinaad.
Aseta broilerifileed madalasse anumasse või suletavasse kotti ning vala peale umbes pool marinaadist. Jälgi, et liha oleks ühtlaselt kaetud. Ülejäänud marinaadile vispelda juurde 2 spl mahedamaitselist oliivõli – sellest saab hilejm mõnus kaste kanakausi peale. Lase külmikus marineerida vähemalt 4–6 tundi (soovi korral ka üle öö). Küpseta ahjus 200 °C juures 15–20 minutit, kuni kana sisetemperatuur on 75 °C.
Serveeri enda lemmikkoostisosadega ja naudi!