Kanafilee ja kukeseentega täidetud suvikõrvits

2
Retsept: Britt Paju

Koostisosad

1 keskmine suvikõrvits
1 Talleggi broileririnnafilee
100 g kukeseeni
1 küüslauguküüs
1 sl pestot
50 g toorjuustu
50 g mozzarellat
2 sl riivitud parmesani
1 väiksem tomat
mõned basiilikulehed (soovi korral)
veidi õli küpsetamiseks ja praadimiseks

Valmistamine

Võta filee 30 minutit enne küpsetama asumist toatemperatuurile. Poolita suvikõrvits ja kaabi seest tühjaks. Maitsesta järele jäänud „suvikõrvitsalaevukesed“ kergelt soola ja oliiviõliga ning küpseta ahjus 220-kraadi juures 15 minuti jooksul poolpehmeks.
Samal ajal lõika suvikõrvitsa sisu väikesteks tükkideks. Tükelda kanafilee paarisentimeetristeks kuubikuteks ja maitsesta soola-pipraga. Pruunista pannil vähese õliga kergelt paari minuti jooksul, seejärel eemalda pannilt ja sega pestoga. Jäta ootele. Rebi seened suupärasteks tükkideks ja pruunista samuti kiirelt pannil. Lisa küüslauk ja tükeldatud suvikõrvitsasisu ning sega paari minuti jooksul kuni suvikõrvits on veidi pehmenenud. Lisa toorjuust ja kuumuta veel veidi, kuni see sulab ja moodustab kastme. Kalla sekka kanatükid ja sega läbi. Maitsesta soola-pipraga. Täida eelküpsetatud suvikõrvitsapoolikud pannisisuga, tõsta peale mozzarellatükid, tomativiilud, soovi korral veel pestot ja puista üle parmesaniga. Küpseta veel u 10 minutit, kuni juust on sulanud. Serveerimisel puista soovi korral peale värsked basiilikulehti.