Kanafilee “bruschetta”

1-2
Retsept: Britt Paju

Koostisosad

1 Talleggi broileririnnafilee
maitsestamiseks soola-pipart ja veidi oliiviõli

Katteks:
1 tomat
0,5 küüslauguküünt
1 sl hakitud basiilikut + mõni leht kaunistuseks
1 tl palsamiäädikat
1 tl väärisoliiviõli
1 sl röstitud seedermänniseemeid(soovi korral)

Valmistamine

Võta broilerifilee pool tundi enne valmistamist toatemperatuurile. Kuivata see majapidamispaberiga ja maitsesta soola-pipraga.

Kata filee köögikilega ja tümita lihahaamri või tainarulliga paksemat osa, nii et saad veidi laiema, kuid ühtlasema paksusega kanatüki. Määri see kergelt oliiviõliga ja kuumuta grillil või grillpannil mõlemalt poolt u 3 – 4 minuti jooksul. Eemalda kuumalt pannilt või grillilt ja lase 4 minutit fooliumi all puhata. Samal ajal haki tomat väikemateks kuubikuteks ja riivi küüslauguküüs või suru läbi küüslaugupressi. Sega kokku, maitsesta soola-pipra, hakitud basiiliku ja palsamiäädikaga ning lisa oliiviõli. Lõika kanatükk pooleks ja kata tomatiseguga. Peale puista soovi korral seedermänniseemneid ja lisa kaunistuseks ka mõni basiilikuleht.