Hautatud kanakoivad tomatite ja metsaseentega

2-4
Retsept: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Talleggi broilerikoibi
200 g kupatamist mitte vajavaid metsaseeni (nt. puravikud, kuuseriisikad, kukeseened või segu nendest)
50 g suitsupeekonit
3 päikesekuivatatud tomatit
1 sibul
2 -3 suuremat tomatit
2 küüslauguküünt
1 sl hakitud tüümianilehti
1 sl palsamiäädikat
1-2 tl mett
1 loorberileht
2 dl kanapuljongit

Valmistamine

Maitsesta kanakoivad soola-pipraga ja pruunista pannil või haudepotis koos vähese lisatud rasvainega mõlemalt poolt u 5 minutit, kuni kenad ja kuldpruunid. Tõsta kõrvale ja pruunista samas potis kiirelt ka eelnevalt puhastatud ja tükeldatud seened. Maitsesta need soola-pipraga ja tõsta samuti eraldi nõus kõrvale. Pane potti/pannile tükeldatud peekon ja lase sellel veidi pruunistuda. Lisa poolitatud ja viilutatud sibul ning kuumuta keskmise kuumuse juures u 5 minutit, kuni see on kergelt pruunistunud ja veidi pehmenenud. Lisa nüüd tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, hakitud küüslauk ja väiksemateks kuubikuteks lõigatud värsked tomatid ning kuumuta u 5 minutit, kuni tomatid veidi lössi vajuvad ja mahla välja ajama hakkavad. Maitsesta soola-pipra, palsamiäädika ja mee ning tüümianiga ja suska sekka loorberileht. Lisa puljong ja kanakoivad ning lase keema tõusta. Kata pott kaanega, sea kuumus madalaks ning hauta 45 minutit või kuni kana on pehme. Haudumise ajal keera koibi leemes ka paar korda ringi. Lisa seened ja kuumuta veel 5 minutit. Soovi korral võid leent samal ajal ka paksendada – selleks sega 1 sl maisitärklist külma veega ja sega leeme hulka. Maitsesta vajadusel täiendavalt veel soola-pipraga ja serveeri näiteks koos keedetud aedubade ja riisiga.